Buksbomen

Een erg geliefde plant, ondanks dat deze gevoelig is voor motten en ziektes is de buxus, ook wel buksbomen genoemd. Buksbomen zijn erg makkelijke planten, een plekje in de schaduw of een plekje in de zon, het maakt weinig uit.

Buksbomen zijn erg geliefde planten. Dit komt voornamelijk omdat ze klasse uitstralen en ze in iedere mogelijke vorm te snoeien zijn. Je kan bijvoorbeeld een bol snoeien of een rechte haag. Zo kun je een speels idee geven aan jouw tuin.

Hoe moet je buksbomen planten?

De beste maanden om de buksbomen te planten is van oktober tot mei. Waarbij het belangrijk is om de grond eerst onkruidvrij te maken, een gat te graven en de grond goed los te maken. Hierna is het belangrijk om een beetje kalk met de grond te mengen. Deze grond moet daarna gemengd worden met compost.

Na dat deze stappen doorlopen zijn kan de buxus worden geplaatst. Hierna het gat vullen met meer aarde en dit goed aandrukken. Vanaf dit moment is het belangrijk dat de buxus voldoende water krijgt tot dat deze goed geworteld is.

Het snoeien van een buxus

In augustus is het moment om de buxus te snoeien. Je kan er dan voor kiezen om alleen de uitschieters te verwijderen, maar je kan ook gemakkelijk een andere vorm buxus aannemen. Wil jij bijvoorbeeld een ronde buxus, dat kan! Ook wanneer jij gewoon voor een rechte haag wilt gaan is dat mogelijk.

Buksbomen zijn een verrijking voor ieders tuin.

Een erg geliefde plant, ondanks dat deze gevoelig is voor motten en ziektes is de buxus, ook wel buksbomen genoemd. Buksbomen zijn erg makkelijke planten, een plekje in de schaduw of een plekje in de zon, het maakt weinig uit. Buksbomen zijn erg geliefde planten. Dit komt voornamelijk omdat ze klasse uitstralen en ze in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *